Accrue Media

Social Media στον Άρη

Το 2024 άνθρωποι στον Άρη με δυνατότητα χρήσης των Social Media

Κάθε δημόσια αναφορά του Αμερικανού μεγιστάνα και οραματιστή Έλον Μασκ συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό αφού κάθε φορά ο Μασκ φροντίζει είτε με την ανακοίνωση νέων φουτουριστικών πρότζεκτ στα οποία συμμετέχει είτε με δηλώσεις του για τις εν εξελίξει πολυσχιδείς δραστηριότητες να εξάπτει την φαντασία της κοινής γνώμης.

Είναι γνωστό ότι ο Μασκ έχει ιδρύσει την πιο δυναμική ιδιωτική διαστημική εταιρεία, την Space X, βασική εργασία της οποίας σε αυτή την φάση είναι η κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων σούπερ πυραυλικών συστημάτων. Στόχος της Space X είναι να στέλνει γρήγορα και με χαμηλό κόστος ανθρώπους και φορτία στο Διάστημα. Η ταχύτητα διασφαλίζεται με τους προηγμένους και γιγάντιων διαστάσεων πυραύλους και το χαμηλό κόστος διασφαλίζεται με την επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων αυτών. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει πολύ σύντομα επανδρωμένες αποστολές στον Αρη και οραματίζεται με μεγάλη αποικία από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Πριν από λίγα 24ωρα η δημοφιλής ιστοσελίδα στον χώρο των κοινωνικών δικτύων Reddit οργάνωσε μια online συνέντευξη με τον Ελον Μασκ να δέχεται να απαντήσει στα ερωτήματα που έστελναν οι επισκέπτες της σελίδας.

Τα ερωτήματα όπως είναι ευνόητο ήταν πολλά και μέσα από τις απαντήσεις του ο Μασκ έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα των αποστολών στον Αρη.

Σύμφωνα με τον Μασκ οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν το 2022 και θα μεταφέρουν στον Κόκκινο Πλανήτη τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε όταν στην επόμενη φάση ακολουθήσουν οι άνθρωποι να μπορούν να στήσουν σχετικά εύκολα τις πρώτες εγκαταστάσεις διαβίωσης. Οι πρώτες αποστολές ανθρώπων στον Αρη θα γίνουν αν όλα πάνε καλά από την Space X το 2024. Μάλιστα ο Μασκ ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε οι κάτοικοι του Αρη να έχουν πρόσβαση στα social media.

«Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός δικτύου που θα συνδέει τον Αρη με το Internet παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας και να το κάνει. Ένα τέτοιο δίκτυο όταν μάλιστα Γη και Αρης βρίσκονται σε τροχιές που πλησιάζει ο ένας πλανήτης τον άλλο θα παρέχει και σχετικά γρήγορη σύνδεση. Υποθέτω θα μπορεί κάποιος στον Αρη να χρησιμοποιήσει αν θέλει στο Snapchat»

ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Πηγή: In.gr